(dis)connected kamperen welke gadgets heb je nodig?

 

De redenen om te gaan kamperen zijn uiteenlopend, zo zijn er veel mensen die van kamperen houden om zichzelf even te resetten en niet meer verbonden te zijn met de dagelijkse sleur van de maatschappij waarin alles digitaal met elkaar is verbonden. Andere kamperen omdat ze het heerlijk vinden om te wandelen en van de natuur te genieten. En anderen weer vanwege budgettechnische redenen of omdat ze nu eenmaal van de camping lifestyle houden. Of je nu in Europa gaat kamperen of in een ander werelddeel met deze gadgets wordt het in ieder geval een stuk veiliger en leuker.

 

Wel of niet verbonden zijn?

 

Zo heeft iedereen zijn eigen redenen om te gaan kamperen. De discussie of je nu tijdens het kamperen wel of niet connected moet blijven (online verbonden zijn met de wereld) of jezelf gedurende je kampeertrip even helemaal afsluit blijft bestaan. Er zijn veel opvattingen over en iedereen benaderd dit op zijn eigen manier.

 

De keuze of je (dis)connected wilt zijn hangt af van verschillende factoren. Velen zullen zeggen ik wil kamperen omdat ik me even wil afsluiten van alles wat digitaal is en me meer wil verbinden met de natuur. Anderen willen juist voor hun lange bos of bergwandelingen weer geavanceerde GPS en navigatie apparaten mee om niet te kunnen verdwalen waar bij de een een ouderwets kompas volstaat wil de ander het kompas van zijn of haar telefoon gebruiken.

Must-have gadgets tijdens het kamperen.

 

In dit geval is niet goed en slecht. Ieder zijn ding, maar welke gadgets en kampeerartikelen zijn zelfs tijdens het kamperen ontzettend handig om bij je te hebben? Om het toch beperkt te houden en de focus vooral bij het kamperen te houden ga ik je niet overladen met informatie over allerlei gadgets, maar houden we het bij de meest essentiële apparaten waar je zelfs wanneer je helemaal disconnected wilt zijn een hoop voordeel van kunt hebben.

 

Een telefoon.

 

Zelfs wanneer je even helemaal weg wilt zijn van de drukke maatschappij en je het liefst ook online (digitaal) even helemaal wilt loskoppelen. Is een telefoon vanwege veiligheid altijd een verstandige keuze om mee te nemen. Je kunt je iPhone of elk andere telefoon gewoon meenemen tijdens het kamperen maar bijvoorbeeld wel uitzetten en alleen gebruiken wanneer nodig, wanneer je bijvoorbeeld hulp moet inschakelen omdat je verdwaald bent.

 

Anderen redenen kunnen zijn dat je je telefoon wel gebruikt als navigatie of om leuke plekken in de buurt op te zoeken of om mooie foto’s te maken. In dat geval heb je natuurlijk ook een internet verbinding nodig en hoe zit het eigenlijk met het opladen van je telefoon? Hier komen we zo aan toe.

 

Er zijn nog tal van redenen te verzinnen waarom je wel of niet je telefoon mee neemt tijdens het kamperen. Wat een feit blijft is dat het altijd handig is om hem in de buurt te hebben in geval van een noodgeval. Of je hem verder wel of niet gebruikt is aan jou.

Een powerbank.

 

Je mag het dan wel of niet eens zijn dat je een telefoon meeneemt op een kampeertrip. Wanneer je dit wel doen heb je te maken met een volgende uitdaging. Namelijk een stroomvoorziening, wat dat betreft is ook een powerbank onvermijdelijk. Want ook tijdens het kamperen kies je voor de basis en daar hoort stroom niet bij, je wilt verbinden met de natuur en neemt je gaspitje mee of je maakt zelf ergens een kampvuurtje het is maar net welk kampeer level je volgt en hoe jou ideale kampeervakantie eruit ziet.

 

Wanneer een je besluit om een telefoon mee te nemen is het gebruik van een stroomvoorziening onvermijdelijk. Een powerbank is dan wat je ook wilt meenemen, hiermee kan je namelijk je telefoon opladen wanneer dit nodig is. Niet alleen je telefoon maar ook evt een laptop, iPad of ander elektronisch apparaat kan opgeladen worden met een powerbank. Er zijn verschillende merken en modellen met allemaal hun eigenschappen. Je wilt natuurlijk een powerbank die je zelf maar een keer thuis oplaadt en vervolgens de hele kampeer trip meegaat. Kijk daarom hier voor een aantal van de beste powerbanks.

 

Een internet verbinding (wifi via mifi)

 

Nu je een telefoon en een powerbank bij je hebt is het laatste gadget misschien niet voor iedereen een essentieel onderdeel tijdens het kamperen. Ook dit is weer afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je tijdens het kamperen veel gebruik maakt van het internet, of dit nu voor het opzoeken van informatie is, of voor werk, en wellicht s avonds in je tent nog even chatten, wat muziek streamen om wellicht zelfs een beetje netflixen. Daar heb je een sterke internetverbinding voor nodig. Wanneer je met meer dan een persoon bent is een eigen wifi netwerk tijdens het kamperen erg handig.

 

Dit kun je bereiken door het meenemen van een mifi router. Dit is een draadloze router om mee te nemen wanneer je op pad gaat. Met de hulp van een simkaart en een sim abonnement kun je overal verbinding maken met het 3, 4G en in de toekomst zelfs 5G netwerk. Hiermee kun je snel en makkelijk een wifi verbinding opzetten en heb je op al je apparaten toegang tot het internet.

Tot slot.

 

Zoals je leest zijn deze gadgets erg handig tijdens je reis, zelfs wanneer je er bewust voor kiest om even helemaal offline te zijn kan het zijn dat deze tools essentieel blijken te zijn tijdens het kamperen. Wanneer je een echte outdoor survival expert bent zoals Bear Grylls dan kun je waarschijnlijk heel goed zonder deze techgadgets maar voor de gemiddelde persoon zijn dit toch dingen waar je rekening mee wilt houden. Ben je een kampeer beginner dan is het helemaal belangrijk om goed na te denken over wat je wel en niet meeneemt tijdens het kamperen en kunnen deze kampeertips je wellicht op weg helpen.