Wanneer je aan de veluwe denkt, dan denk je aan mooie groene natuur, bosrijke omgevingen en stuifzandgebieden. Het veluwemeer grenst zich aan de noordkant van deze prachtige omgeving. Het langwerpige veluwemeer is ontstaan na de inpoldering van de Zuiderzee. Vanaf het water kan je genieten van de mooie landschappen waarmee het meer omringt is. 

Water- en strandrecreatie

Op en rondom het meer vind je veel mogelijkheden voor watersport, varen en vind je ook een paar leuke stranden. Ook liggen er een aantal campings en jachthavens. Je zult je hier niet vervelen, want er is genoeg te doen!

Elburg

In het Noorden grenst het meer aan het de historische plaats Elburg. Hier kun je een stadswandeling maken langs veel monumenten en genieten van heerlijke vis. 

Harderwijk

In het zuiden van het meer kan je varen naar de stad Harderwijk. Een prachtige historische hanzestad. In deze stad kan je een heerlijke wandeling maken over de boulevard, een drankje doen op het plein of een duik nemen in het meer! Op het strand eiland kan je goed een duik nemen en even uitrusten.

Een dagje varen

Een dagje varen op het veluwemeer is een leuke activiteit voor een vrije dag! Heb jij geen boot? maak je geen zorgen, er zijn veel mogelijkheden voor het huren van een boot. Huur een sloep in Zeewolde  en begin jouw tocht hier en vaar richting het noorden, vaar naar Harderwijk en meer aan in Harderwijk voor een duik, wandeling of een drankje en vaar vervolgens door, helemaal naar het noorden naar het plaatsje Elburg, dit historische plaatjes wil je niet missen. Je kan hier genieten van heerlijke visgerechten. Zet hierna de tocht terug naar het zuiden, onderweg kan je nog stoppen voor een duik!

 

Varen op het veluwemeer is een erg leuke familie- of gezinsactiviteit! Plan jouw dag in zoals jij het wilt en geniet van de mooie omgeving en dorpjes. Dus ga op zoek naar een goede bootverhuur en plan een dagje weg in naar het veluwemeer!