Kamperen in het najaar, veel mensen moeten er niet aan denken, maar kamperen in de herfst is schitterend. Ja, het kan soms wat kouder zijn, maar als je goed voorbereid op vakantie gaat hoef je daar geen last van te hebben. We gaan er even van uit dat je in Nederland blijft en gaat kamperen met een caravan of tent. Ben je een ‘echte’ kampeerder dan ga je natuurlijk op stap met een klein tentje. Hierbij heb je vaak geen kachel nodig. Je eigen lichaamswarmte zorgt al voor genoeg warmte in de tent. Wel heb je dan een goede matras of slaapmat nodig en een wat dikkere slaapzak want er kan al nachtvorst voorkomen. Kijk eens op de website van CAMPZ, hier vind je een uitgebreid assortiment van alle spullen die je mee neemt als je gaat kamperen in het najaar.

 

 

Kampeervakantie in het najaar

Steeds meer mensen gaan op kampeervakantie in het najaar. Dat doen ze dan wel met een caravan met voortent. En dat kan ook makkelijk want in de meeste caravans zit tegenwoordig verwarming. In de voortent kan het dan toch wat vochtig of kil worden en daarom is het aan te raden een extra kachel mee te nemen. Daarnaast zijn dus warme slaapzakken een must, maar ook warme kleding is welkom. Gaan er kinderen mee op kampeervakantie? Denk dan aan een kinderslaapzak. Deze is veel comfortabeler en warmer dan een deken of een dekbed. Ga je wandelen dan is een rugzak ideaal. Ga je niet al te grote tochten maken dan is een dag-rugzak al groot genoeg om alles mee te nemen. Omdat het al vroeg donker is, kun je voor de kinderen ook een ‘headlamp’ aanschaffen bij CAMPZ, zodat ze in het donker toch ‘alleen’ naar het toilet kunnen gaan bijvoorbeeld.

Warme kleding is een must als je in het najaar op kampeervakantie gaat

Een bodywarmer is ideaal als het niet al te koud is én kan worden gedragen over een dunnere jas. Zo vang je twee vliegen in een klap. Want een bodywarmer kan over en onder kleding. Fleece vesten of jassen zijn fijn om te dragen tijdens een wat warmere dag of op een koele avond in de tent of caravan. Fleece vesten zijn licht van gewicht en hiervan kun je er makkelijk een paar in je rugzak dragen. Zo heb je altijd extra ‘warme’ kleding bij je. Vergeet niet een paar extra sokken mee te nemen als je gaat wandelen. En zorg voor goede (wandel) schoenen, regenlaarzen en regenkleding. Maar bovenal; ga genieten van al het moois dat de natuur ons geeft in het najaar!