Fietsen, sommige kunnen het hele land doorfietsen, andere raken de fiets liever niet aan. Dat is hetzelfde als met mountainbiken. Sommige gaan het liefste de hele dag berg op en berg af, terwijl een ander al moe wordt wanneer die iemand ziet fietsen met een mountainbike. Wanneer jij degene bent die berg op, berg af gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste banden op je mountainbike hebt zitten. Zowel buitenband mountainbike als de binnenband van een mountainbike is belangrijk. De buitenband raakt als eerste de weg en het is belangrijk dat deze goed is. Hoe kies je dan de juiste buitenband?

Kijk naar de maten, materiaal en prijzen

Fietsbanden, ze zijn er in allerlei maten, materiaal en prijzen. Daarnaast worden ze ook nog eens door heel veel verschillende aanbieders aangeboden. Dit geldt ook voor mountainbike banden, soms kun je helemaal overweldigend raken van al die banden en dan is het lastig de juiste band te vinden. Om te beginnen met de juiste band voor jouw fiets, is het belangrijk dat je gaat kijken naar wat voor fietser je precies bent. Elke mountainbiker rijdt graag andere ondergronden. Houdt je ervan om door de bergen te fietsen met de mountainbike of ga je liever alle straten af.

Welke ondergrond rijdt jij het liefst met je mountainbike?

Het is belangrijk dat je weet welke ondergronden je graag rijdt, omdat je daar je banden op moet afstemmen. Rijdt je graag op harde ondergronden, dan heb je een harde band nodig. Rijdt je liever door de bossen heen, dan heb je een zachte band nodig voor onder je mountainbike. Als je niet goed weet wat er bij je rijstijl past, ga dan eens langs bij een mountainbike winkel om je te laten adviseren. Zo weet je precies welke buitenband je nodig hebt voor jouw mountainbike!