Wil jij gaan karper vissen en ben je benieuwd wel soort aas het meest geschikt is? Wij hebben drie soorten aas die het meest geschikt zijn voor karper vissen voor je op een rijtje gezet.

Mais

Geef jij de voorkeur aan eenvoudig aas dat overal te koop is? Dan is mais iets voor jou. Karpers zijn gek op mais en dit soort aas biedt dan ook in alle soorten viswaters succes. Mais kan je kopen in de supermarkt, waardoor de aanwezigheid van een hengelsportzaak bij jou in de buurt niet per se noodzakelijk is. De meest geschikte mais uit de supermarkt is mais uit blik. Mais uit een blik is zacht en zoet en daarom direct klaar voor gebruik. Een bijkomend voordeel van mais is de prijs. Mais is relatief goedkoop, zeker ten opzichte van andere soorten aas, en heeft een hoge succesratio. Het enige nadeel van mais is dat andere vissoorten er ook dol op zijn, waardoor het kan voorkomen dat je ook andere vissen vangt.

Boilies

Boilies zijn één van de meest populaire soorten aas onder karpervissers. Deze gekookte deegballetjes in vrolijke kleuren zijn speciaal ontwikkeld voor karpers en bieden net als mais een grote kans op een goede vangst. Boilies hebben als allergrootste voordeel dat je echt alleen op karpers vist. Andere vissoorten kunnen boilies niet eten, waardoor je alleen je hengel uit het water hoeft te halen als je een karper hebt gevangen. Boilies zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, geuren, smaken en vormen. Zo kan je eindeloos experimenteren met verschillende soorten boilies en kom je vanzelf tot de ontdekking wel soort boilies het beste werkt in jouw favoriete viswater. Omdat karpers slimme dieren zijn loont het om eens in de zoveel tijd te wisselen van boilie of tijdelijk te switchen naar een ander soort aas. Na verloop van tijd kan een karper een bepaalde geur of smaak associëren met gevaar, waardoor ze er met een boog omheen zwemmen. Met boilies karpervissen verhoogt de kans op een goede vangst, waardoor jouw vistrip een groot succes kan worden.

Pellets

Een goed alternatief voor boilies zijn pellets. Pellets zijn kleine brokjes samengeperst voedsel met een sterk aroma. Als pellets in aanraking komen met water vallen ze langzaam maar zeker uit elkaar tot een klein hoopje voer. Omdat pellets oplossen in water zul je met dit soort aas wel om de paar uur moeten controleren of er nog aas aan je hair zit. Gelukkig zorgen de sterke aroma’s van de pellets ervoor dat je vaak al voor deze tijd beet hebt.