Wil je het avontuur opzoeken of is het tijd om eens lekker te ontspannen? Wij Nederlanders reizen graag! Helaas kan reizen best wat geld kosten, maar je kan het ook zo duur maken als je zelf wilt! Wij geven jullie reizigers tips om met een klein budget een heerlijke vakantie te hebben!

Lees je van tevoren in!
Doe van te voren goed onderzoek, zodat je nergens teveel betaalt. Struin het internet af of lees een reisboekje door van bestemming. Op deze manier weet je wat richtprijzen voor bepaalde producten en diensten zijn en hoeveel fooi je moet geven. Neem je een taxi? Weet wat een ‘normaal’ tarief is, zodat je hier rekening mee kan houden en nooit afgezet wordt. Als er een andere valuta is heb je handige apps die je helpen met het omrekenen! Wees ervan bewust dat je op sommige plekken in het buitenland extra commissie betaalt. Vaak kan er nog veel verschil tussen een ATM bij de supermarkt of bij de plaatselijke bank!

Hang de local uit
Vaak zijn hele toeristische plekken heel duur. Doe het zoals de locals het doen! Ga op zoek naar de supermarkten waar zij boodschappen doen, naar de koffietentjes waar zij hun espresso drinken en naar eettentjes waar zij een vorkje prikken! Dit is vaak goedkoper en authentieker. Voor verblijf is het leuker goedkoop om ook bij locals thuis te overnachten. Je kan denken aan een vakantiewoning huren, huizenruil, airbnb of aan couchsurfing? Hou je van de natuur? Vaak is kamperen ook een goedkope optie.

Kies het juiste vervoer!
De auto is een populair vervoermiddel voor vakantiegangers, maar de kosten lopen wel op met benzine, parkeerplekken, tol en extra verzekering voor pechhulp in het buitenland. Ben je een beetje sportief of houd je ervan om in de buitenlucht te zijn? Ga dan eens op fietsvakantie! Met een e-bike is dit goed te doen. Heb je nog geen elektrische fiets? ‘Je kan ook overwegen een tweedehands e-bike of goedkoop een elektrische fiets te kopen. Hou je toch een extra’tje over!‘

Ontwijk het hoogseizoen
Dit weten we natuurlijk allemaal en als jou agenda het toelaat: ontwijk het hoogseizoen. Dit is de periode dat veel mensen op vakantie zijn en ook dat de prijzen verdriedubbelen. Zit je toch vast aan bepaalde vakanties? Kies dan een bestemming uit die niet zo enorm populair is. Dit is vaak net zo leuk, maar wel goedkoper!