Als gezin met jonge kinderen stap je niet snel op het vliegtuig naar Mexico. De kosten van de vliegtickets buiten beweging latend, kies je liever voor wellicht veiligere bekende bestemmingen dichtbij huis. Een van de beste bestemmingen dichtbij huis voor Nederlandse families met jonge kid(s) is de Ardennen.

Zoals gezegd de Ardennen zijn dus uitermate dichtbij. Zeker als je in Limburg, Noord-Brabant of Zeeland woont. Dus je kunt het makkelijk aanrijden en dit bespaart kosten. De taal dan, hoewel Frans met name de voertaal is in dit gebied, zijn er aardig wat campings te vinden met Nederlandse eigenaren of in ieder geval Nederlands sprekend personeel en ook andere Nederlandse gezinnen als gasten voornamelijk. Dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker voor jouw kinderen om vriendjes te maken, want de kans dat jouw kleine het Frans of Duits nu al beheerst is klein natuurlijk.

Aanbevolen: https://campingardennen.nl/omgeving/wandelen/

Wat verder belangrijk is, is dat de camping die jullie kiezen genoeg te doen heeft zowel voor de ouders als de kinderen. Goede campings hebben in het hoogseizoen zoveel activiteiten georganiseerd dat je kinderen zich geen minuut zullen vervelen.

Stel kinderen op een rots tijdens vakantie

Natuurlijk wil je ook wat comfortabeler verblijven qua accommodatie als gezin zijnde. Gelukkig zijn er steeds meer glamping opties beschikbaar. Denk aan stacaravans of leuke luxe safari tenten maar ook pipowagens kunnen een goede optie zijn.

Camping tip: https://campingardennen.nl/over-ons/

Indien de kinderen al wat ouder zijn zouden jullie gezamenlijk op survival tocht kunnen gaan. Dan hebben de kinderen bij terugkomst veel te vertellen op school over de avonturen die zij beleefd hebben. Een arrangement zoals, deze, is daar ideaal voor. Alles geregeld voor jullie. De hele dag lekker survivallen, en dan aan het einde van de dag lekker aan het kampvuur zitten. Onze kids vonden met name het lasergamen tof maar ook de speleologie vonden ze interessant. Er worden zoveel activiteiten georganiseerd dat er voor ieder kind wel iets bij zit van zijn of haar gading. Zo leuk kan kamperen (en survivallen) in de Ardennen dus zijn.