Wanneer je gaat wonen in Spanje is het belangrijk te weten welke gerechten nou typisch Spaans zijn. Een huis kopen Spanje kan namelijk een aardige cultuur shock veroorzaken. Ook is de vraag hoe koop ik een huis in Spanje erg belangrijk. Maar voor nu gaan we het in dit artikel hebben over typische Spaanse gerechten.

Een bekend Spaans gerecht is Paella, vooral met kip en gamba’s. Paella is oorspronkelijk een Valenciaans feestgerecht.  Op een zondag middag paella buiten voorbereiden met de familie of vrienden is hoe de Spanjaarden het, het liefst zien. De naam Paella komt van de pan waarin paella wordt gemaakt, namelijk patella. Paella klinkt een stuk beter dan patella. Een ander verhaal is dat paella afstamt van ‘para ella’ wat ‘voor haar’ betekent. Dit komt omdat mannen vaak paella kookten voor de vrouwen.

Een ander Spaans gerecht is Empanada met chorizo. Empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De vulling kan zowel zoet of hartig zijn. Vaak wordt er gekozen voor een hartige vulling als kip of kabeljauw. De empanadas die we tot vandaag de dag kennen zijn vermoedelijk afkomstig uit Galicië in Spanje.

Ook is tapas een erg bekende maaltijd in Spanje. Een tapa is het serveren van een klein Spaans hapje. Bijna alle bars in Spanje serveren tapas en het is typisch iets voor de Spaanse cultuur. Er zijn meerdere verschillende tapas en er zijn ook voorschriften over hoe je deze het beste kunt eten. Zo heb je patatas bravas. Dit zijn gebakken aardappelen met een pittige saus. Queso Manchego is een Spaanse kaas van geiten en/of schapenmelk. Ook heb je Pimientos de Padrón. Dit zijn kleine groene puntpaprika’s die zijn gefrituurd in olijfolie. Zo zijn er nog veel meer verschillende soorten tapa. Een regel dat erg belangrijk is voor de Spanjaarden is dat je alles moet delen.