Scooter rijden tijdens je vakantie

Je herkent het vast wel: je gaat op vakantie en in die week (of twee weken) dat je er bent wil je zoveel mogelijk kunnen genieten van de frisse lucht, de natuur en wil je alles wat je op je lijstje hebt af kunnen strepen. Soms zijn we zelfs zo enthousiast, dat er te veel op ons lijstje lijkt te staan. Al helemaal als je alles met de benenwagen wil doen. Ooit gedacht aan een scooter huren op vakantie? Wij delen alle voordelen met je.

Waarom een scooter op je vakantieadres zo fijn is

Of je nu in Nederland op vakantie gaat of het Italiaanse platteland gaat ontdekken? Een scooter is perfect om snel (en stijlvol) van A naar B te kunnen gaan. Makkelijker dan fietsen (en zeg eerlijk, wie wil bezweet aankomen op de bestemming?) en vaak vele malen sneller dan met de auto. Helemaal als je bijvoorbeeld langs de kust of midden in de stad wil rijden.

Of je nu naar het strand gaat, een wine tasting wil doen of liever terrasjes wil pakken: je parkeert je scooter waar je maar wil. En vaak hoef je ook helemaal geen parkeerkosten te betalen! De belangrijkste spullen berg je op onder het zadel en met een rugzakje op je rug heb je alle spullen bij voor een leuk dagje weg.

Goedkoop touren

Een ander voordeel: een bromfiets huren is heel goedkoop! Het is net iets duurder dan het huren van fietsen, maar een stuk goedkoper dan het huren van een auto. En met een verbruik van zo’n 1 op 35 kan je tot maar liefst 150 kilometer rijden met één tank! Parkeren is heel eenvoudig en je pakt makkelijk de sluipweggetjes mee.

Tegenwoordig is het trouwens vrij makkelijk om een scooterverhuur te vinden op je vakantieadres. Als je Google toestaat om je locatie te gebruiken en je zoekt naar ‘scooter huren’, krijg je een heel overzicht van verhuuradresjes in de buurt.

Heb jij ervaring met het huren van een scooter op je vakantieadres? En wat vond je ervan?