Skiën of snowboarden? Dat doe je op wintersport

Nu het officieel winter is en de kerst voor de deur staat, wordt Nederland opnieuw geconfronteerd met het gebrek aan sneeuw in december. Om de winterpret toch op te zoeken en om even te ontsnappen aan het drukke, dagelijkse leven, vertrekken veel mensen naar landen waar wel veel sneeuw valt en waar ook nog eens bergen zijn waar je vanaf kunt skiën of snowboarden. Wintersport is een uniek fenomeen, dat jaarlijks onwijs veel toeristen betovert. Men staat vroeg op, vertrekt met de bus naar de piste en laat zich keer op keer met het liftje omhoog takelen, om vervolgens al skiënd, snowboardend of rodelend weer naar beneden te komen. Vaak is het in wintersportgebieden overdag droog en zonnig, waardoor je ook nog eens terugkomt met een kleurtje. Na een dag hard gesport te hebben en veel plezier te hebben gehad, is het tijd voor het befaamde après-ski. In de skikleren worden meerdere biertjes genuttigd in een echte après-ski hut, met alle bijbehorende muziek. Na een avondje flink jodelen wordt het bed opgezocht, om de volgende ochtend weer vroeg op te staan.

 

Vervoer naar de wintersport

Populaire bestemmingen zijn Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland, maar ook in de Verenigde Staten of Canada kun je geweldig wintersporten. Helaas zijn deze bestemmingen iets verder weg en hebben veel mensen maar één of twee weken vrij.

Naar landen die in Europa liggen gaan veel mensen met de auto of de bus, vaak is vliegen erg duur.

 

Met een privé vliegtuig naar de winterbestemming

Tegenwoordig wordt het huren van een privé vliegtuig steeds populairder. Dit is helemaal niet zo duur als het gelijk klinkt. Veel mensen die een privé vliegtuig bezitten, lenen hem namelijk in de tijd dat ze hem niet gebruiken uit aan maatschappijen, die het vliegtuig voor zeer lage prijzen verhuren. Zeker wanneer je met een groep of een grote familie op vakantie gaat, vallen de prijzen vaak veel goedkoper uit dan in een gewoon passagiersvliegtuig. Dit komt omdat je betaalt voor het vliegtuig en niet voor je plek. Hoe groter je groep, hoe minder je dus betaalt. Voor de prijs krijg je vaak een maaltijd en een glas bubbels bij binnenkomst. Het spreekt voor zich dat de zitruimte en het comfort veel groter zijn dan in een normaal vliegtuig. Bovendien ben je met een stuk minder mensen, dus het vliegpersoneel kan jou beter van dienst zijn.

 

Ga dus luxe op pad met een privé vliegtuig, vlieg een stuk verder voor skigebieden die je nog niet kent, en doe nieuwe, onvergetelijke ervaringen op, voor dezelfde prijs die je toch al kwijt was!