wandelen in MarokkoHeb je Duitsland en Frankrijk wel een keer gezien als fietsvakantie-bestemming en kan een beetje meer avontuur en vooral een andere cultuur je wel bekoren? Via reisorganisaties (of zelfstandig natuurlijk) zijn er schitterende fietsreizen in Marokko te boeken.
Met een fietsvakantie Marokko kies je voor een avontuur met schitterende bergen en de woestijn als decor. Onder leiding van een ervaren gids ontdek je tijdens de fietstocht de enorme veelzijdigheid van Marokko. Dit land heeft schitterende bergen, uitgestrekte woestijnen en charmante dorpjes. Al fietsend zie je het natuurschoon van Marokko van heel dichtbij. Maak bijvoorbeeld een tocht in het Atlasgebergte of Todrakloof.
Eigen-Wijze Reizen bijvoorbeeld heeft een fietsreis door Marokko, waarbij je kunt kiezen uit een 8 of 11-daagse trektocht. Deze fietsvakantie trekt langs oases, gorges, lemen dorpen en kashba’s. Een volgauto is paraat om eventueel als redmiddel te fungeren indien nodig. De dagafstanden zijn tamelijk beperkt, 30 tot 60 kilomter. Het klimaat in Marokko is natuurlijk wel verschillend van Nederland, en de omstandigheden om in te fietsen kunnen zwaarder zijn.

Tijdens deze fietsreis slaap je in hotels, en kom je o.a. langs Marrakech, Tamnagoult, Nkob, Alnif, Tinejdad,Gorge de Todra, Boumalne Dadès. Een goede indruk krijgen van het land moet dan ook lukken. Eigenwijze Reizen is al 30 jaar actief met hun individuele fietsvakanties. Daarnaast worden er ook wandel-vakanties georganiseerd, maar niet in Marokko.

Gevoel van vrijheid op de fiets

Voor zowel beginners als gevorderden is Marokko een ideale bestemming om te fietsen. Ondanks dat er sprake is van een reisschema bepaal je zelf hoeveel en wanneer je fietst. Tijdens deze fietsvakantie ervaar je dus een groot gevoel van vrijheid. Alles is tijdens de reis voor je geregeld, dus het is puur genieten geblazen.

Populaire fietsroutes in Marokko

Marokko heeft de fietser ontzettend veel te bieden. Wil je graag de sfeer proeven van een stad? Kies dan voor een fietstocht van 10 kilometer van Demnate naar de stad Marrakech, waar het op het Djemaa el Fna plein altijd bruist. Dit ritje duurt ongeveer een uur. Of ga voor een ontdekkingstocht langs het Atlasgebergte, de grootste bergketen van Noord-Afrika. Met een bus kun je je af laten zetten op de pas Outfi, om vervolgens af te dalen naar de Tessaout vallei.
Cultuur en eten in Marokko
Tijdens je fietsvakantie in Marokko komt u bij de gastvrije bevolking in een warm bad terecht. Ze bieden je graag een kopje thee aan en wat te eten, zoals typische Marokkaanse dadels. Of eet ’s avonds heerlijke lam met tajine, een traditioneel Marokkaans gerecht. Marokko staat ook bekend om haar vier ‘koningssteden’. Dit zijn Marrakech, Fes, Meknes en de hoofdstad Rabat. Tijdens de fietsvakantie is het zeker aan te raden om een van deze steden te bezoeken.

Praktische informatie

Kies tijdens je fietsvakantie in Marokko voor een groepsrit, of trek er zelf op uit. Het is aan te raden om 12 tot 15 kilo bagage mee te nemen in een rugzak. Hier kun je zowel luchtig ademende kleding als een trui instoppen. De weersomstandigheden in Marokko kunnen namelijk variëren. Daarnaast is het handig om een helm mee te nemen, omdat dit in de meeste delen van Marokko verplicht is.

Wandelen in Marokko: intense wandelvakanties

Net als fietsen is het mogelijk om ook wandelend het interessante Marokkaanse landschap te verkennen. Dan zijn met name de Koningssteden een mooie omgeving. SNP Natuurreizen en Djoser zijn 2 reisorganisaties die wandelreizen naar Marokko verzorgen.
Kies bij Djoser voor een 8 of 14-daagse wandel-rondreis door Marokko. Tijdens de wandelreizen maak je op een bijzondere manier kennis met dit bijzondere land.Je start in Marrakech waar je kunt dwalen in de gezellige, drukke souks.

Hierna zal het echte hiken beginnen en verlaat je de stadse omgeving. Voor deze vakanties is een behoorlijk conditie wel een vereiste. Je moet er wat voor over hebben ook om een dergelijke reis te maken! Of je nu gaat fietsen on wandelen in marokko, we wensen je een behouden reis met veel fantastische herinneringen toe!