Er ligt geen stad zo centraal als Utrecht. Met haar centrale ligging is het voor velen een uitvalsbasis voor een dagje winkelen, museum bezoeken of voor een lekkere hapje eten. Maar wil je de stad op een andere manier ontdekken? Kies dan voor een ballonvaart Utrecht: zo heb je de Domstad namelijk nóg nooit beleefd.

Wie Utrecht op zijn duimpje kent, weet dat de stad heel wat bijzondere wijken kent. En van bovenaf? Je herkent deze typische Utrechtse buurten direct tijdens een ballonvlucht van Greetzz. Wie weet slenter je na je ballonvaart nog wel even door één van de buurten op zoek naar een leuk restaurantje om jullie bijzondere dag helemaal af te maken! De grote vraag nu is natuurlijk: voor welke wijk gaan jullie?

Lombok

Hebben we het over Lombok dan hebben we het natuurlijk over de kanaalstraat. Deze centrale winkelstraat is kleurrijk. Vanaf boven zie je de internationale winkeltjes. Deze liggen vol met kaas, brood, verse groenten en tropische vruchten. Je vindt hier ook heerlijke Arabische producten en prachtige handbeschilderd aardewerk. Sta je straks weer met beide benen op de grond? Loop dan vanaf het Centraal Station binnen 5 minuutjes hierheen.

Zuilen

Varen we richting het water dan komen we bij de wijk Zuilen. Deze wijk ligt verscholen tussen twee wateren. Namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht. Dwars door deze buurt loopt de Amsterdamse straatweg. Deze wijk wordt vooral gekenmerkt door de arbeiderswoningen. Aan de rand van Utrecht komt in begin twintigste eeuw steeds meer industrie, voor alle werklui die hier op afkwamen zijn deze woningen gebouwd. Nog steeds kun je van bovenaf goed zien dat er veel industrie is aan deze kant van de stad. Bijvoorbeeld door industrieterrein Lage Weide.

Wittevrouwen

Dichter bij het stadscentrum van Utrecht vinden we de wijk Wittevrouwen. Een buurt die nu vooral om haar ligging en de bijzondere huisjes zeer geliefd is. De buurt is namelijk genoemd naar een klooster dat er vroeger stond. De zusters die daar woonden droegen witte habijten. Later werden de kleine woningen van de nonnen meer arbeiderswoningen. Maar je kunt ze vandaag de dag vanuit de lucht nog goed zien tijdens een ballonvaart over Utrecht. En varen we over deze wijk, dan zien we ook de bekende Biltstraat. Deze weg liep door de Wittevrouwen en verbond Utrecht met, je raadt het al, de Bilt. Aan deze straat vind je nu veel gezellige restaurantjes en kroegjes.

Tuindorp

Varen we richting het noordoosten dan komen we bij een buitenwijk van Utrecht. Tuindorp is een veel nieuwere wijk met een eigen karakter. Ondertussen is deze wijk tegen het centrum aangebouwd. Van bovenaf kun je goed zien dat deze buurt volgens het Engelse tuindorp-model is gebouwd. Er is veel ruimte voor groen, maar het blijft een compact opgezette wijk.

Binnenstad

De binnenstad van Utrecht herken je natuurlijk direct. De Domtoren kun je met mooi weer al van ver zien. Maar de binnenstad van Utrecht heeft meer kenmerken. Denk maar aan de prachtige grachten, het vernieuwde Hoog Catharijne en Tivoli Vredenburg. De gezelligste pleinen van de stad: Janskerkhof, het Ledig Erf en het Neude. Ook de Winkel van Sinkel en het Stadhuis van Utrecht zijn bijzonder mooi om van bovenaf te bespotten.

Ballonvlucht over Utrecht

Zweven in een luchtballon is iets heel bijzonders. Je kunt kiezen voor een gebied waar je bijvoorbeeld bent opgegroeid of omdat je de natuur zo mooi vindt. Kies jij voor een ballonvaart over Utrecht? Dan ben je verzekerd van een vlucht vol met natuur, architectuur en stadse gezelligheid!